در بخش اول و دوم این مقاله شما را با سقف عرشه فولادی، ویژگیها و اجزای تشکیلدهنده آن آشنا کردیم و در ادامه این مقاله نیز قصد داریم شما را با مزایا و مراحل اجرای سقف عرشه فولادی آشنا کنیم.
مزایای سقف عرشه فولادی
در کل میتوان تمامی مزیتهای سقف عرشه فولادی را در 6 مورد شامل: سرعت بالا در اجرا ، وزن کم، مقرونبهصرفه، استاندارد، مدرن بودن و ایمنی بالا دستهبندی کرد که در ادامه مقاله به بررسی کامل هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.
- سرعت بالا در اجرا
همانطور که در اولین بخش از این مقاله به ویژگیهای متعدد سقف عرشه فولادی اشاره کردیم این نوع سقف برای اجرایی شدن نیازی به شمعگذاری، انجام عملیات قالببندی و باز کردن مجدد ندارد، از اینرو میتوان نتیجه گرفت که سقف عرشه فولادی به میزان 50 درصد زمان اجرای سقفهای ساختمانی را کاهش میدهد برای مثال اگر قرار باشد سقف ساختمانی به متراژ 500 تا 1000 متر را با استفاده از این نوع سقف پوشش بدهیم تنها در یک روز میتوانیم این پروژه را انجام دهیم. بنابراین سریعترین نوع پوشش سقفی از نظر اجرایی، سقف عرشه فولادی میباشد.
- وزن کم
سقف عرشه فولادی موجب کاهش 25 درصدی بار مرده سقف میشود از اینرو میتوان نتیجه گرفت که دارای وزن سبکی میباشد.
- مقرونبهصرفه
سقف عرشه فولادی از جوانب بسیاری مقرونبهصرفه میباشد برای مثال، سقف عرشه فولادی موجب صرفهجویی 40 تا 70 درصدی در فولاد سازه فلزی، صرفهجویی 10 تا 15 درصدی مصرف میلگرد، صرفهجویی در مصرف بتن و کاهش 50 درصدی هزینه اجرای اسکلت ساختمان میشود.
- استاندارد
از آنجایی که سقف عرشه فولادی دارای یکپارچگی بیشتری در دیافراگم سقف میباشد و در اجرای آن از برشگیرهای کاملا استاندارد استفاده میشود یکی از بهترین سقفهای ساختمانی استاندارد میباشد.
- مدرن بودن
براساس ویژگیهایی نظیر مقاومت کششی بالا، طراحی منعطف، افزایش اصطکاک بتن و ورق فولادی، امکان بکارگیری عایقهای صوتی و حراراتی و دارا بودن عمر مفید و طولانی سقف عرشه فولادی ، میتوان نتیجه گرفت که این نوع سقف کاملا مدرن میباشد و براساس تکنولوژی روز دنیا ساخته شده است.
- ایمنی بالا
سقف عرشه فولادی دارای ایمنی فوقالعاده بالایی میباشد چراکه در اولین مرحله از اجرای خود دارای سکوی مناسبی است، هنگام زلزله مانع از ریزش آوار و همچنین سقوط تجهیزات میشود.
مراحل اجرای سقف عرشه فولادی
- ورقهای کامپوزیت تنها با استفاده از یک بالابر به ترازهای مختلف طبقات برده میشوند.
- عرشههای فولادی که شامل گیرههای نر و ماده هستند در یکدیگر قفل میشوند.
- از گل میخ برای اتصال عرشههای فولادی که بر روی تیرها قرار گرفتهاند استفاده میشود.
- درنهایت عملیات بتنریزی پس از اتصال میلگردها در مرحله قبل اجرا میشود.
Leave A Comment