میلگرد ها و انواع آن:
به صورت کلی میلگردها به دو دسته میلگرد ساده و آجدار طبقه بندی می گردند. از انواع میلگرد، میتوان به:
آنچه در این مقاله میخوانید
- اول، میلگرد اروپایی که شامل: کربن، منگنز، سیلیکون، آلیاژی و غیره است.
- دوم، فولاد کربندار.
- سوم، گالوانیزه.
- چهارم، اپوکسی پوشش داده شده.
- پنجم، فایبرگلاس پلیمر و ضد زنگ.
اول، میلگرد اروپایی:
ویژگی مهم این میلگرد ها، جنس آن ها می باشد که به صورت عمده از منگنز تولید می شوند. میلگرد اروپایی، از مقاومترین نوع میلگرد ها با توجه به ویژگی خمشوندگی است. از جمله دیگر ویژگی این محصول میتوان به راحتی کار با آن اشاره کرد. به طور کلی به جهت استفاده در مناطق زلزلهخیز و یا به منطور پروژههایی که نیاز به ساختاری یکپارچه دارند، این میلگرد ها به هیچ عنوان توصیه نمیشوند.
دوم، میلگرد با فولاد پُرکربن:
میلگرد «سیاه»، رایجترین نوع میلگرد است که در هر نوع و مقیاس پروژه، به جز چند استثناء، به کار می رود. بزرگترین ضعف میلگرد سیاه، فرسایش زود هنگام است. اگر این فرسایش زیاد باشد، سبب شکسته شدن بتنهای اطراف آن خواهد شد. برای شرایطی که امکان دارد میلگرد در معرض رطوبت و اشباع آب قرار بگیرد، گزینههای مناسبتری نسبت به میلگرد سیاه نیز وجود خواهد داشت. با این وجود میتوان نتیجه گرفت که بهترین مدل میلگرد موجود از نظر قدرت و استحکام کششی، میلگرد سیاه می باشد.
سوم، میلگرد با پوشش اپوکسی:
میلگرد با پوشش اپوکسی، در حقیقت همان میلگرد سیاه با پوشش اپوکسی می باشد. این میلگرد، مقاومت نسبی مشابه دارد. اما در برابر خوردگی مقاومتر خواهد بود. با این وجود، پوشش اپوکسی، فوقالعاده ظریف می باشد. هرچه آسیبِ وارده به پوشش بیشتر باشد، مقاومت کمتری به خوردگی از خود نشان خواهد داد.
چهارم، میلگرد گالوانیزه:
اگر بخواهیم میلگرد اپوکسی و گالوانیزه را با هم مقایسه نماییم، باید بگوییم که میلگرد گالوانیزه نسبت به میلگرد سیاه، چهل برابر مقاومت بیشتری در برابر خوردگی داشته و به همین جهت هم از میلگردهای اوپکسی گرانتر می باشند. ازآنجایی که این مدل میلگردها آسیبپذیری کمتری دارند، درنتیجه ارزش بیشتری نسبت به میلگرد اپوکسی دارند.
پنجم، میلگرد از جنس فیبر تقویت شده پلیمری (GFRP):
این میلگرد محصولی کامپوزیتی بوده که به جای میلگردهای فولادی به کار می رود و به صورت قابل توجهی از خسارات ناشی از خوردگی میلگرد در محیط های خورنده و اسیدی جلوگیری می نماید. استفاده از آنها، در اماکنی که مشکل مجاورت با میدانهای الکتریکی و مغناطیسی نمی باشد، بهترین انتخاب به جهت مسلح کردن بتن است. این محصول، به علت مقاومت عالی كه در برابر سولفاتها، كلريدها و در برابر زنگ زدگی و زنگ خوردگی دارد، به کار می رود.
میلگرد فولادی ضد زنگ:
میلگرد فولادی ضد زنگ، بهترین نوع قابل استفاده برای بیشتر پروژه های موجود و به نوعی گرانترین میلگرد موجود در بازار می باشد. اما برای کسانی که دلیلی برای به کار بردن آن ها دارند، میلگرد فولادی ضد زنگ، 1500 برابر مقاومت در برابر خوردگیِ بیشتری نسبت به میلگرد سیاه خواهد داشت
میلگرد تقویتی:
میلگردهای تقویتی، از شمشهای فولادی نورد گرم تولید شده اند که با توجه به ویژگیهای فنی خاص خود، به منظور افزایش مقاومت در برابر انواع نیروی کششی به کار می رود. مهمترین ویژیگی این مدل، مقاومت کششی بسیار زیاد آن می باشد. میلگرد تقویتی تا 180 درجه خم شده و به راحتی در بخش های متفاوتی از سازهها به کار می رود.
میلگرد ترانس:
میلگرد ترانس، طی فرآیندی، سطح آن صیقل داده خواهد شد. این نوع میلگرد، علاوه بر مصارف برای ساختمانسازی، به منظور مصارف تزیینی نیز به کار می رود. میلگرد ترانس مدل های مختلفی دارد و هر کدام بر اساس کاربرد و ویژگی هایی که دارند، در موقعیت های گوناگونی استفاده میشوند. از مهمترین انواع میلگرد ترانس:
- اول، میلگرد ترانس بلبرینگ خور.
- دوم، دوپولیش.
- سوم، ترانس مفتول.
- چهارم، میلگرد ترانس شش پر.
- پنجم، میلگرد ترانس سنگ خورده.