همانطور که تمامی صنعتها در حال توسعه و گسترش میباشند، صنعت ساختمانسازی نیز در حال توسعه قابل چشمگیری است. بهگونهای که امروزه برخلاف گذشته میتوان در مدت زمان کوتاهی با استفاده از سازههای پیشرفته یک پروژه ساختمانی را اجرایی کرد که هم دارای مقاومت و استحکام بالایی باشد و هم در برابر نیروی زلزله دچار آسیبدیدگی خیلی کمتری شود. یکی از سازههایی که در صنعت ساختمانسازی رشد چشمگیری داشته است و موجب کاهش مدت زمان اجرای یک پروژه ساختمانی میشود سقف عرشه فولادی است که در مقالات قبلی، بارها به آن اشاره کردهایم. اما شما چه فکر میکنید؟ آیا در حال حاضر سقف عرشه فولادی بهترین سقف ساختمانی است که میتوان از آن استفاده کرد؟ برای روشن شدن پاسخ این پرسش به مقایسه سقف عرشه فولادی با سایر سقفهای ساختمانی میپردازیم.
سقف عرشه فولادی برخلاف سایر سقفهای ساختمانی، موجب کاهش حجم بتنریزی، صرفهجویی در مصرف میلگرد، حذف میلگردهای کششی، حذف تیرهای فرعی و صرفهجویی در مصرف آهن میشود از اینرو نسبت به سایر سقفهای ساختمانی که به استفاده از حجم بالایی از بتن، میلگرد و تیرهای فرعی نیاز دارند کاملا مقرونبهصرفه است.
علاوهبر اینکه سقف عرشه فولادی گزینه بسیار مقرونبهصرفهای نسبت به سایر سقفهای ساختمانی میباشد سبکترین سقفی است که در صنعت ساختمانسازی تاکنون بهوجود آمده است درصورتی که وزن سایر سقفهای ساختمانی مانند تیرچه بلوک، کرومیت کامپوزیت و … از سقف عرشه فولادی بیشتر است. بنابراین به دلیل وزن کم سقفهای عرشه فولادی حملونقل آنها به ویژه نصبشان خیلی آسانتر از سایر سقفهای ساختمانی است.
مسئله امنیت در اجرای برخی از سقفهای ساختمانی یکی از بزرگترین مشکلات محسوب میشود درصورتی که سقف عرشه فولادی با فراهم کردن حداکثر فضا برای دپو و نگهداری ایمنی کارگران را افزایش چشمگیری میدهد.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم امروزه برخی از سازههای ساختمانی موجب اجرای پروژه ساختمانی در کمترین زمان ممکن میشوند که یکی از این سازهها، سقف عرشه فولادی میباشد. جالب است بدانید که سقف عرشه فولادی در مقایسه با سایر سقفهای ساختمانی حدود 12 برابر سرعت ساخت و اجرای یک پروژه ساختمانی را افزایش میدهد و هر نوع تاخیری که در مراحل زمانبندی اجرای ساختمان پیش بیاید را رفع میکند.
در سایر سقفهای ساختمانی به شکلی عملیات لولهکشی اجرا میشود که با درگیری مصالح بایکدیگر فشار عمدهای بر روی سیستم تاسیسات وارد میگردد درصورتی که با اجرای سقف عرشه فولادی عملیات لولهکشی به صورت میان سقفی صورت میگیرد و همین موجب میشود که هیچگونه فشاری به سیستم تاسیسات وارد نگردد.
مسئله امنیتی که امروزه در اجرای سقفهای ساختمانی یک مشکل است و باعث آسیب دیدن کارگران ساختمانی میشود مسائل امنیتی است اما سقف عرشه فولادی این مسئله را به کلی برطرف کرده است چراکه فضای کافی برای دپو و نگهداری قرار داده است تا ایمنی کارگران به خوبی رعایت شود و علاوهبر تمامی اینها اجرای سقف عرشه فولادی در کمترین زمان ممکن صورت میگیرد درصورتی که اجرای سایر سقفهای ساختمانی اصلیترین موضوع در اتمام پروژه ساختمانی در طولانی مدت است.
در ادامه این مقاله نیز به بررسی سایر تفاوتهای سقف عرشه فولادی با سقفهای ساختمانی دیگر میپردازیم.
یکی از مسائلی که باعث اجرای سقف ساختمان در طولانی مدت میشود، انجام عملیات قالببندی است درصورتی که سقف عرشه فولادی به طور کل انجام عملیات قالببندی را حذف کرده است از اینرو اجرای این نوع سقف ساختمانی در مدت زمان کوتاهتری نسبت به سایر سقفهای ساختمانی صورت میگیرد. با حذف عملیات قالببندی در سقف عرشه فولادی این امکان برای معماران و کاراگران فراهم شده است که بعد از اینکه سیستم تاسیسات را تکمیل کردند به بتنریزی سقف بپردازند. درضمن لازم است اشاره کنیم که در هر یک از سقفهای ساختمانی میتوان پس از اجرای عملیات بتنریزی یک سقف از ساختمان چندین طبقه به سراغ بتنریزی سقف بعدی رفت درحالی که سقف عرشه فولادی امکان بتنریزی چندین سقف از یک ساختمان را به طور همزمان برای کارگران فراهم میکند.
برشگیرهایی مانند نبشی و ناودانی استاندارد کافی را ندارند. اما هنگام اجرای سقف عرشه فولادی از برشگیرهای استانداری استفاده میشود که همزمان با نصب سقف قابل اجرا هستند. درضمن برای استفاده از برشگیرهایی مانند نبشی و ناودانی در سایر سقفهای ساختمانی به انجام عملیات جوشکاری نیاز است درصورتی که برای اجرای برشگیرهای استاندارد در سقف عرشه فولادی به هیچگونه عملیات جوشکاری نیاز نمیباشد.
در سقف عرشه فولادی بتن به هیچوجه ریزش نمیکند و شیره آن نیز محفوظ میماند از اینرو نسبت به سایر سقفهای ساختمانی از کیفیت فوقالعاده بالایی برخوردار میباشد.
همانطور که میدانید هنگام اجرای سقف ساختمان و پس از اجرای عملیات بتنریزی، عملیاتی مانند رگلاژ بتن، کفسازی و پوکه ریزی صورت میگیرد که سطح بتن کاملا صاف و یکپارچه باشد درصورتی که در سقف عرشه فولادی پس از انجام عملیات بتنریزی شاهد سطح صاف و یکدستی خواهیم بود که دیگری نیازی به رگلاژ و کفسازی آن وجود ندارد.