مقاله

سقف عرشه فولادی در سازه فلزی

سقف عرشه فولادی در سازه فلزی9
امتیاز دهید

عرشه ی فولادی ورق‌ هایی فولادی بوده که به شکل موجدار تولید و به منظور ساخت سقف و کف ساختمان از آن استفاده می کنند. سقف عرشه ی فولادی را از ورق‌ های فولادی موجدار گالوانیزه و بتن مسلح می سازند و از ورق‌ های فولادی موجدار گالوانیزه و بتن مسلح می سازند. به دلایلی مختلف از آن در سازه ‌های مختلف استفاده می کنند.

  • اول، اجرای ساده.
  • دوم، سرعت اجرای بالا.
  • سوم، هزینه نسبتا پایین.
  • چهارم، ایمنی مناسب. 

عرشه ی فولادی در سازه فلزی چیست؟

عرشه ی فولادی، سازه ای فلزی و موجدار بوده که به منظور ساخت سقف و یا کف در ساختمان سازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ‌اسامی مختلفی برای عرشه ی فولادی عنوان شده است. این سازه با عناوینی مانند عرشه ی فلزی یا متال دک، عرشه ی کفی و عرشه کیو  نیز شناخته می‌ شوند. عرشه ی فولادی و متال دک، اصطلاحاتی رایج، برای اشاره به این نوع سازه ها می باشند.

چه ویژگی‌ هایی باعث خاص شدن عرشه ی فولادی می شود؟  

اول، نسبت مقاومت به وزن پایین.

دوم، هزینه کم و اجرای ساده که باعث کاربرد گسترده ی آن در ساخت سقف عرشه فولادی و کف کامپوزیتی سازه ‌های مختلف می شود.

سقف عرشه ی فولای در سازه فلزی:

سقف عرشه ی فولادی، از ورق‌ های فلزی گالوانیزه متشکیل بوده که برای اجرای سقف و کف از آن استفاده می گردد. سقف عرشه ی فولادی بر روی تیر آهن سوار شده و مانند یک سکوی بادوام برای به کارگیری مواد مختلف  مانند بتن معمولی یا سبک، عایق ‌ها و عضو های ضد آب کاربرد دارد.‌ سقف عرشه ی فولادی ساختاری ساده و متنوعی داشته که در قسمت های بعدی به معرفی آن‌ ها خواهیم پرداخت.

با اجزای تشکیل دهنده ی آشنا شویم:

سقف عرشه ی فولادی از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:

  • اول، ورق گالوانیزه ذوزنقه ای (موجدار).
  • دوم، گل میخ (برشگیر).
  • سوم، آرماتور (میلگرد).
  • چهارم، بتن.

فلاشینگ و تیر فرعی به عنوان بخش دیگری از این نوع سقف ها محسوب می شوند. نقش ورق فولادی در سقف عرشه فولادی چیست؟

ورق‌ های فولادی به عنوان اصلی‌ ترین بخش تشکیل دهنده ی سقف عرشه فولادی به حساب می آیند. همه ی عرشه ‌های فولادی توسط ورق ‌هایی با هسته و پوشش فلزی تولید می شوند. کیفیت مواد سازنده هسته و پوشش ورق عرشه فولادی، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. انتخاب این مواد، باید به گونه ‌ای باشد که شرایط محیطی باعث آسیب‌ دیدگی آن‌ ها نگردد. شکل مقطع ورق سقف عرشه فولادی به صورت ذوزنقه‌ ای و موجدار دیده می شود. این ساختار دارای فواید زیادی بوده که در قسمت ‌های بعدی مقاله به شرح آن‌ ها می پردازیم.

سقف عرشه فولادی

ماده ی ساخته شده ی هسته ورق سقف عرشه ی فولادی چیست؟

هسته ی ورق عرشه فولادی معمولا با استفاده از فولاد نرمه تولید می شود. این فولاد، از پرکابرد ترین مصالح ساختمانی با مقاومت تسلیم 210 تا 250 مگاپاسکال شناخته شده است. فولاد نرمه، دارای شکل‌ پذیری بالایی دارد. این ویژگی، امکان ساخت ورق ‌هایی با ابعاد و اشکال متنوع را فراهم می نماید.

بیشتر بخوانید  نیلینگ ساختمان

پوشش ورق عرشه ی فولادی از چه ماده ای ساخته خواهد شد؟

ورق ‌های مورد استفاده برای عرشه ی فولادی با نام ورق روکش دار یا اصطلاحا گالوانیز شناخته می گردد. پوشش مورد استفاده در ساخت ورق عرشه ی فولادی از جنس روی می باشد. در طی این فرآیند، یعنی گالوانیزه کردن یا آبکاری، لایه‌ ای از فلز روی، به ضخامت 0.8 تا 2.1 میلی ‌متر بر روی هر دو سطح ورق فولادی ریخته خواهد شد. سپس، مقطع ورق گالوانیزه به وسیله ی دستگاه ‌های مخصوص و با روش نورد سرد به شکل ذوزنقه‌ ای و موجدار در خواهد آمد.

گالوانیزه کردن با استفاده از فلز روی، دارای استاندارد های مختلفی بوده که معمولا با حرف G و میزان وزن روی به کار رفته مشخص می گردد. برای مثال، استاندارد G60 به معنای استفاده از 0.6 اونس یعنی 17 گرم، فلز روی برای پوشش 1 فوت مربع یا همان 900 سانتی‌متر مربع، از سطح ورق خواهد بود. استاندارد  G60، به عنوان رایج‌ ترین استاندار برای گالوانیزه کردن ورق سقف عرشه فولادی شناخته خواهد شد. استاندارد G90 نیز به منظور ایجاد پوشش‌ های مخصوص محیط‌ های مستعد خوردگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

نکته: ضخامت هسته ی ورق، مبنای محاسبات در طراحی سقف عرشه ی فولادی می باشد. به بیان دیگر، ضخامت پوشش گالوانیزه یا همان لایه ی روی، به عنوان بخشی از ضخامت سقف در نظر گرفته نخواهد ‌شد.

سقف عرشه ی فولادی در سازه ی فلزی و بتنی مطرح می گردد. ما در این مقاله، به بحث سقف عرشه ی فولادی در سازه ی فلزی خواهیم پرداخت. این سقف ها با استفاده از دو عنصر ورق های فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای شکل تحتانی و برش گیر ها، که در این نوع سقف ها مورد استفاده قرار می گیرد، از سایر سقف ها متمایز شده اند.
از شاخصه های اصلی سقف عرشه فولادی در سازه های فلزی، وزن کمتر این سقف نسبت به سایر سقف های مطرح است. سازه ی فلزی را می توان برای مقاومت های مختلف طراحی کرد. به این صورت که سازه ای مقاوم در برابر زلزله تهیه شود. در این بین، طراحی سازه بسیار مهم است. ماندگاری سازه ی فلزی نیز بسیار خوب خواهد بود. در حقیقت مزیتی که می توان برای این سازه ها عنوان کرد؛ عدم افت مقاومت با افزایش طول عمر آن خواهد بود.

سقف عرشه فولادی در سازه فلزی

سقف عرشه فولادی در سازه ی فلزی:

سقف عرشه ی فولادی در سازه ی فلزی ، تکنولوژی جدیدی در ساخت سقف های ساختمانی خواهد بود. در این نوع سقف، از ورق پروفیل عاجدار استفاده می گردد. استفاده از مصالح جدید مانند ساندویچ پانل به جای مصالح سنتی باعث بهینه سازی انرژی خواهد شد. مزایای این سقف ها نسبت به انواع سنتی، بسیار بیشتر است. علاوه بر موارد ذکر شده، می توان به زمان اجرا ی آن  نیز اشاره نمود.

مشخصات فنی سقف عرشه ی فولادی در سازه ی فلزی:

اجرای سقف عرشه ی فولادی با ورق گالوانیزه و بدون نیاز به قالب بندی و میل گرد، انجام می شود. وزن عرشه ی فولادی حدود 30 تا 60 درصد کمتر و سرعت اجرای آن 12 برابر بیشتر از سقف های دال بتنی و تیرچه بلوک می باشد. علت مزایای این نوع سقف، ناشی از مشخصات فنی آن است.

زمان ا در سازه ی فلزی:

زمان اجرای سازه ی فلزی نسبت به مصالاح دیگر کمتر است؛ چرا که در سازه های فلزی می توان به صورت همزمان طبقات را اجرا کرد. همین سرعت بالا در اجرای سازه های فلزی، موجب کاهش هزینه های و زمان اجرای پروژه می گردد. در نتیجه بخشی از هزینه های گران تر جبران می شود.

:

قیمت سقف عرشه ی فولادی به اجزای تشکیل دهنده ی آن وابسته است. همچنین برای براورد کلی هزینه های مربوط به اجرا نیز اضافه می گردد. با توجه به عدم ثبات قیمت ورق گالوانیزه؛ قیمت سقف نیز ثابت نخواهد شد.